3 vinuri românești pe care trebuie să le încerci

RECAȘ – SOLO QUINTA ALB

Alb sec, DOC-Recaș

Recaș Solo Quinta alb e vinul care a făcut furori atât în țară cât și peste hotare, fiind premiat în cadrul competițiilor de vinuri și preferat de iubitorii de vinuri bune.

Solo Quinta e un cupaj neobișnuit, cu profil aromatic aristocratic creat din 5 soiuri atent alese armonizate într-un singur vin – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon.

NOTE DE DEGUSTARE:

Limpede, de culoare galben-pai cu un miros elegant de fructe exotice & florale ce îți copleșesc simțurile. Cele 5 soiuri se îmbină perfect într-un vin intens, aromat, cu aciditate bună și post gust persistent.

SERVIRE:

Temperatură de servire: 8-10 grade Celsius.

Asocieri culinare: pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; Homar și crab; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiar și vită ultra tandră, de tip Wagyu.

LILIAC PRIVATE SELECTION CHARDONNAY ORANGE

Alb sec, DOC – Lechința Batoș

Un vin apreciat și premiat – Chardonnay Orange din gama Private Selection de la Liliac surprinde prin culoarea sa portocalie, de unde îi provine și numele, fiind de astfel primul orange – wine din România. E un vin impresionant nu doar vizual, ci și gustativ cu un buchet bogat și echilibrat de arome.

NOTE DE DEGUSTARE:

O culoare portocalie tipică și ușoare tente de ocru. Vinul este ușor tulbure datorită nefiltrării drojdiilor, dar cu puternice arome de fructe coapte, în special gutuie și piersică, date de cele şase săptămâni de macerare. Învechit timp de opt luni în butoaie de stejar transilvănean, vinul are un gust deosebit, cu arome fine de fructe și tente de vanilie în post gust.

SERVIRE:

Temperatură de servire: 14 grade Celsius.

Asocieri culinare: friptură din purceluș de lapte, crap înăbușit sau piept de rață cu afine.

VALAHORUM – FETEASCĂ NEAGRĂ

Roșu sec, DOC-CMD Dealu Mare.

Valahorum Fetească Neagră este un vin obținut din struguri recoltați și sortați manual, proveniți din cele mai bune zone ale plantațiilor din Dealu Mare și maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar românesc.

Valahorum cuprinde trei crame situate în Dealu Mare ce creează vinuri aparte, cu note puternice, un echilibru și o finețe aparte.

NOTE DE DEGUSTARE:

Culoarea este un rubiniu intens, strălucitor. Vinul este extrem de generos, cu arome de magiun și vișină coaptă, cărora li se adaugă o notă de trufă neagră, cuișoare și frunze de tutun uscat. Gustativ, suntem întâmpinați de o voluptuozitate remarcabilă, unde descoperim fructe roșii de pădure, cireșe negre și vișine. Taninurile suple și perfect integrate conturează complexitatea acestui vin.

SERVIRE:

Temperatură de servire: 15-18 grade Celsius.

Asocieri culinare: excelent împreună cu preparate din carne roșie, sărmăluțe și tochitură, pastramă de miel, cârnați muntenești sau de ce nu, lângă un desert din ciocolată amăruie și coji de portocală.

Lasă un comentariu

Ai 12% reducere la ROM folosind codul ROM12

AZI ai 10% reducere la WHISKY folosind codul WHISKY10

Folosește codul VIN10 pentru 10% reducere la VIN

Folosește codul 1MAI pentru 11% reducere la VODKA, ROM & TEQUILA

Folosește codul VIN8 pentru 8% reducere la VIN

Ai peste 18 ani? Trebuie sa verificam ca ai peste 18 ani pentru a accesa acest site
Minim 4 caractere

Felicitări! Ai câștigat un cod de reducere de 4% la următoarea comandă!

Intră în comunitatea LiquorStories înscriindu-te la newsletter și bucură-te de reduceri:

Completează mai jos adresa de email și îți trimitem un cod de reducere de 4%: