Cart: 0,00lei 0
Cart: 0,00lei 0

Rom

Romul – dincolo de povești colorate cu pirați / un pahar cu spirit de aventură

Romul se obține din suc fermentat din trestie de zahăr, așa că povestea sa colorată e strâns legată de vremurile aventuroaselor explorãri maritime, cu patru secole în urmă. Odată cu noi teritorii cucerite, Cristofor Columb duce și trestia de zahăr în Caraibe, unde se realizează și prima sa distilare.

Se spune că denumirea sa provine de la latinescul „saccharum” (= trestie de zahăr) sau este o prescurtare a englezescului „rumbullion” (= tumult) – probabil de la ”spiritul de aventură” al piraților și marinarilor.

În zilele noastre romul cel mai cunoscut este produs în Caraibe, unde fiecare insulă produce un tip specific de rom datorită ingredientelor folosite, tehnicilor de distilare sau a duratei de maturare.

Rom

Romul – dincolo de povești colorate cu pirați / un pahar cu spirit de aventură

Romul se obține din suc fermentat din trestie de zahăr, așa că povestea sa colorată e strâns legată de vremurile aventuroaselor explorãri maritime, cu patru secole în urmă. Odată cu noi teritorii cucerite, Cristofor Columb duce și trestia de zahăr în Caraibe, unde se realizează și prima sa distilare.

Se spune că denumirea sa provine de la latinescul „saccharum” (= trestie de zahăr) sau este o prescurtare a englezescului „rumbullion” (= tumult) – probabil de la ”spiritul de aventură” al piraților și marinarilor.

În zilele noastre romul cel mai cunoscut este produs în Caraibe, unde fiecare insulă produce un tip specific de rom datorită ingredientelor folosite, tehnicilor de distilare sau a duratei de maturare.

Romul – dincolo de povești colorate cu pirați / un pahar cu spirit de aventură

Romul se obține din suc fermentat din trestie de zahăr, așa că povestea sa colorată e strâns legată de vremurile aventuroaselor explorãri maritime, cu patru secole în urmă. Odată cu noi teritorii cucerite, Cristofor Columb duce și trestia de zahăr în Caraibe, unde se realizează și prima sa distilare.

Se spune că denumirea sa provine de la latinescul „saccharum” (= trestie de zahăr) sau este o prescurtare a englezescului „rumbullion” (= tumult) – probabil de la ”spiritul de aventură” al piraților și marinarilor.

În zilele noastre romul cel mai cunoscut este produs în Caraibe, unde fiecare insulă produce un tip specific de rom datorită ingredientelor folosite, tehnicilor de distilare sau a duratei de maturare.

Contact

@: contact@liquorstories.ro

T: +40787 409 685

L-V: 9:00-16:00

LiquorStories.ro © 2025. Toate drepturile rezervate.
LiquorStories.ro © 2025. Toate drepturile rezervate.
Ai peste 18 ani? Trebuie sa verificam ca ai peste 18 ani pentru a accesa acest site
Minim 4 caractere