Povestea romului A.H. Riise a fost întotdeauna strâns legată de oceanele lumii și de viața marinărească, iar minunatul rom Black Barrel Navy Spiced Rum nu face excepție.
Acest rom premium -Black Barrel Navy Spiced Rum – a fost creat de A.H. Riise și infuzat cu un amestec de condimente secrete atent selectate, maturat pentru o lungă perioadă de timp în butoi de stejar ars- de unde și numele de Black Barrel.
Cele câteva decenii de experiență ale A.H. Riise în învechire și preparare sunt evidente în acest rom condimentat. Prin învechirea în butoaie de stejar puternic ars, romul capătă un caracter și o culoare care trăiește complet numele său: negru ca noaptea și condimentat conform unei rețete secrete antice.
Alchimia unui pahar de Black Barrel Navy Spiced Rum
În momentul în care stai cu un pahar generos de A.H.Riise rom în mână, s-ar putea să nu te gândești prea mult la ceea ce se află în spatele spirtosului dulce și auriu. Și nici tu nu ar trebui; e vorba doar despre plăcere, iar plăcerea este tocmai motivul pentru care romul A.H.Riise a fost creat.
Chiar și așa, poate îți putem intensifica plăcerea oferită de această băutură sublimă, povestindu-ți puțin despre câteva din ingredientele ce creează romul perfect.
A.H.Riise rum este un amestec de rom, compus din tot ceea ce este minunat și totodată inexplicabil. Cuvântul alcool are aceleași rădăcini lingvistice ca și cuvântul alchimie – arta de a face aur. La fel cum nimeni nu poate explica modul în care este creat aurul, e de asemenea greu de explicat cum se obțin prețioasele butoaie de rom fără a le divulga secretele. Alegerea tipului de butoi în care îmbătrânește romul este crucială pentru o calitate finală. A.H.Riise își bazează alegerea pe ceea ce conținea butoiul anterior, precum și pe calitatea lemnului. Romul trebuie să stea în aceste butoaie mulți ani, deci calitatea trebuie să fie cea mai bună chiar de la început.
Romul este produs în zona Caraibelor și fiecare insulă sau țară are propriile sale caracteristici speciale.
Jamaica, Trinidad și Tobago, precum și Guyana reprezintă școala britanică. Acestea sunt adesea romuri distilate de pivniță. Gusturile sunt grele, negre, condimentate, pline de viață.
Guatemala, Nicaragua, Barbados, Panama și Republica Dominicană sunt mai ușoare și mai dulci, cu tonuri distincte de fructe tropicale, care provin din tulpinile de drojdie pe care le folosesc acolo. Nu se adaugă nimic, dar producătorii lucrează în mod conștient cu aromele și gusturile distinctive pe care le poate oferi drojdia.
Când maestrul distileriei își creează buchetul de rom, el nu trebuie doar să ia în considerare doar produsul final, ci întregul proces. Romurile individuale trebuie să se completeze, să se sprijine și să se modeleze reciproc. Maestrul distileriei A.H Riise trebuie să ia tot ce este mai bun din toate lumile și să se asigure că romul culmină cu o băutură perfect echilibrată. Când acest lucru reușește, se naște cu un rom prețios A.H.Riise.
Povestea A.H.Riise – farmacia principală din Caraibe a dus la cel mai bun rom din Caraibe
A.H. Riise a devenit un brand cunoscut atunci când antreprenorul A.H. Riise și-a combinat expertiza farmaceutică cu dorința pasională de a călători și a recolta diferitele plante medicinale din Caraibe.
În iunie 1838, guvernul danez l-a numit official pe Albert Heinrich Riise ca farmacist exclusive pentru insula Saint Thomas, în Caraibe, și i-a acordat statutul de monopol pentru a produce alcool în farmacia lui. Inițial, Albert a dezvoltat rom și bitter ca medicament pentru bolile de stomac. Cu toate acestea, romul său a devenit rapid popular dincolo de funcția sa medicală și în 1893 Compania A.H. Riise a primit prima sa medalia de aur la Expoziția Mondială din Chicago.
Combinația dintre baza solidă de cunoștințe farmaceutice al AH Riise, o ambiție de a găsi doar plante medicinale potrivite și capacitatea sa de a stabili o producție autentică constituie ingredientele din spatele mărcii AH Riise, care, încă de pe vremea fondatorului său, a creat unele dintre cele mai bune romuri din lume.