LiquorStories: descoperă povestea vinurilor De Stefani

Crama de Stefani e o experiență locală unică, cu o istorie demnă de povestit.

Create cu pasiune timp de patru generații, vinurile familiei De Stefani au fost cultivate într-un sol unic „Caranto” specific microclimatului din jur. Combinată cu „filozofia naturală” a companiei, care urmărește să fie self-sustainable folosind energia solară și  principii biodinamice, crama De Stefani reprezintă un produs și o experiență unică.

Podgoriile De Stefani sunt situate în Italia, în estul reginunii Veneto: în Valea Piavei, între marea Adriatică și munții Dolomiților (Alpi) și în dealurile Conegliano – Valdobbiadene, parte din patrimoniul UNESCO.

Tipurile de vinuri produse de De Stefani sunt vinul alb tipic, vinul roșu, stafidul („paiul”) din zona Piave, precum și zonele Colli di Conegliano și Valdobbiadene și nu în ultimul rând, vinul Prosecco.

Povestea familiei de Stefani

Patru generații, o singură familie.

Timp de patru generații familia De Stefani a avut pasiunea pentru cultivarea viței de vie și arta pentru producerea de vinuri cu o personalitate rară.

Familia De Stefani este originara din localitatea Refrontolo, un sat deluros in regiunea Veneto din Italia, după cum arată documentele oficiale din 1624. În a doua jumătate a anilor 1800, fondatorul Valeriano De Stefani a identificat cele mai bune soluri pentru a produce vinuri cu o personalitate distinctă în domeniul Colvendrame din Refrontolo, pe dealurile dintre Conegliano și Valdobbiadene, la nord de Veneția. Fiul său Valeriano, a doua generație, inspirat de soția grijulie Angelina, a început tradiția la care familia De Stefani a aderat întotdeauna: devotament total la o calitate fără compromisuri.

Tiziano, a treia generație, a ajuns în valea raului Piave, identificând în domeniul Le Ronche din localitatea Fossalta di Piave și in domeniul Pra ‘Longo din Monastier di Treviso, un sol compus din “caranto”: un amestec de argilă albă și minerale din Dolomiți. Ambele sunt situate la nord-estul Veneției, cât și în apropierea mării Adriatice și a munților Dolomiți. Respectând tradițiile istorice ale familiei, el a adus inovații calitative importante în gestionarea podgoriilor și în vinificație.

Astăzi, Alessandro De Stefani, a patra generație, produce vinuri în conformitate cu o filozofie foarte naturală, din podgorii cu densitate foarte ridicata. Îmbunătățind vița de vie nativă, a dezvoltat o distribuție la nivel mondial, cu o producție limitată la 300.000 de sticle produse anual de 40 de hectare de podgorii și cu vinuri recomandate în cele mai importante ghiduri. Tiziano și Alessandro, care este acum susținut și de soția sa Chiara, sunt oenologii companiei De Stefani și semneaza fiecare sticlă care părăsește crama lor.

Vinurile marca De Stefani sunt recomandate în cele mai importante ghiduri de vin din lume, având la bază o filozofie foarte naturală. Valorile familiei, pasiunea pentru vin și regiunea în care se află se trăiesc în fiecare vin în parte.

De Stefani – o experiență unică….

….datorită microclimatului magic – solul inic – Caranto

Strugurii cresc în solul „Caranto”, considerat de către oamenii de știință unul dintre cele mai bune pentru viticultură. Este un combinație specială de argilă, argilă și minerale din Stâncile Dolomitei.

…..din struguri autohtoni și podgorii cu personalitate

De Stefani produce vinuri originale obținute mai ales din struguri autohtoni din soiuri locale: Marzemino, Raboso, Refosco, Glera și Tocai. Multe dintre etichetele pe care le îmbuteliază provin dintr-o singură podgorie, înfăptuind într-o sticlă caracteristica acelei zone unice.

….. folosind tehnici speciale de vinificare

Pentru a da mai mult caracter vinurilor lor, folosesc tehnici speciale de vinificare, cum ar fi exclusiv „Metoda Zero ”, procesul„ appassimento ”(uscarea strugurilor) si altele.

…..calitate versus cantitate

Pentru a garanta complet calitatea produselor, De Stefani îmbuteliază doar vinurile care îndeplinesc așteptările lor de calitate. Cantitatea este limitată la mica producție a fiecărui vin, făcând din ea o lucrare de măiestrie.

…..se bazează pe o filosofoe naturală

Tot procesul De Stefani e bazat pe principii organice și biodinamice.

PRINCIPII BIOLOGICE ȘI BIODINAMICE

În podgorii lucreaza conform principiilor biologice și biodinamice. Au eliminat utilizarea pesticidelor, erbicidelor, îngrășămintelor chimice și insecticidelor. Se urmareste crearea unui mediu favorabil proliferării insectelor utile, a animalelor sălbatice și a microorganismelor din sol, pentru a îmbunătăți viața în vie. Compostul natural de îngrășăminte se pregteste in vie, pentru a îmbunătăți vitalitatea solului.

CONTINUT SCAZUT DE SULFITI

Întregul proces de vinificație se desfășoară fără utilizarea de sulfiti sau conservanți adăugați. Într-un mediu fără sulfiti, drojdiile fermentează mai liber și produc o aromă fină și extraordinară. Vinurile sunt îmbuteliate cu un mic adaos de sulfiti, pentru a păstra autenticitatea maximă a vinului și plăcerea consumatorului.

PRINCIPII VEGANE

În vinurile De Stefani nu se folosesc nici un derivat animal pentru a menține un nivel ridicat de puritate și naturalitate. Se lucreaza și se trateaza cât mai puțin strugurii și vinul, garantând astfel autenticitatea, parfumul și identitatea in vinurile noastre.

ENERGIE REGENERABILA

Deasupra acoperișului cramei de productie sunt instalate 418 de panouri solare care oferă 100% din energia necesara. Energie din surse regenerabile pentru un mediu mai curat!

DROJDII AUTOHTONE

După ani de cercetare și dezvoltare, s-au identificat in domeniul Colvendrame din Refrontolo, pe dealurile dintre Conegliano și Valdobbiadene, tulpinile de drojdie cu care fermentează vinul. Astfel ei folosesc drojdii naturale indigene pentru o exprimare maximă a teroirr-ului.

….sunt în cele mai importante ghiduri pentru vin

VinurileDe Stefani sunt citate și recomandate în toate ghiduri viticole internaționale importante: Wine Spectator, Robert Parker Wine Advocate, James Suckling, Gambero Rosso, Slow Food, Sommelier italian Asociația, Veronelli, Espresso, Luca Maroni.

Vinuri De Stefani musai de încercat

STEFEN 1624 REFRONTOLO COLLI DI CONEGLIANO DOCG

Premii / Puncte:

  • 97 Puncte Luca Maroni
  • 97 Puncte James Suckling
  • 92+ Puncte Robert Parker

Stéfen este vechiul nume al familiei De Stefani, mentionat în documente vechi datate din 1624, găsite în Refrontolo. Cu acest vin s-a dorit să se aducă înapoi anticul proces de vinificație al  strugurilor Marzemino de la Refrontolo. De fapt, precum în trecut, strugurii sunt fermentați natural până când toate zaharurile sunt transformate în alcool. Vinul este sec, cu un procent ridicat de alcool și mare originalitate, care oferă mereu emoții noi o data cu maturarea.

De o culoare rubinie foarte intensă, cu nuanțe de granat, arome puternice de fructe  de pădure coapte, corp plin, cu note limpezi de cireșe coapte și mure.

E ideal de asociat cu vânat, carne la grătar, brânzeturi condimentate sau singur, ca vin de meditație.

SOLER 2016 ROSSO VENETO IGT

Premii / Puncte:

  • 96 Puncte Luca Maroni
  • 91 Puncte James Suckling
  • 91 Puncte Veronelli

“Unul dintre cele mai bune vinuri italienești.” Luca Maroni

“Solèr” e un cuvant din dialectul italian și înseamnă mansardă, hambar. Din punct de vedere istoric, a fost folosit de către viticultori pentru a pune la uscat cei mai buni struguri, datorită faptului că era un loc bine ventilat, cu umiditate foarte scăzută și însorit. De fapt, “solèr” derivă chiar din cuvântul “soare”, care contribuie la uscarea ciorchinilor.

De culoare intensă roșie, cu parfum de fructe supracoapte, prune în alcool, violete, cu note marcante eterice si picante, Soler e un vin corpolent,  foarte bine structurat, cu arome complexe.

Merge excelent cu paste proaspete umplute, carne la grătar și mezeluri.

KREDA 2015 – REFOSCO VENETO IGT

Premii / Puncte:

  • 93 Puncte Luca Maroni
  • 93 Puncte James Suckling
  • 93 Puncte Robert Parker

Cuvântul “kreda” este un cuvânt din dialectul local și înseamnă argilă. Vița de vie Refosco dal peduncolo rosso creste într-un sol argilos, care oferă un corp plin și o personalitate puternica vinului.
De o culoare intensă rubinie, parfum puternic de fructe coapte, prune în alcool, violete, de o eleganță rară; corp echilibrat, foarte bine structurat și un spectru larg de arome terțiare.
Merge foarte bine asociat cu risotto, carne la grătar și cotlet de miel.

Lasă un comentariu

Folosește codul 2MARTIE pentru 9% reducere la VODKA

Folosește codul WINESTORIES12 pentru 12% reducere la VIN

Folosește codul GINSTORIES10 pentru 10% reducere la GIN

Folosește codul WHISKY10 pentru 10% reducere la WHISKY

Folosește codul 9MARTIE pentru 9% reducere la TEQUILA

Folosește codul 8MARTIE pentru 9% reducere la VIN

Folosește codul 7MARTIE pentru 9% reducere la CHAMPAGNE 

Folosește codul 6MARTIE pentru 9% reducere la GIN

Folosește codul 5MARTIE pentru 9% reducere la Vin Spumant & Prosecco

Folosește codul 4MARTIE pentru 9% reducere la WHISKY

Azi ai 9% reducere la ROM folosind codul 3MARTIE

Folosește codul 1MARTIE pentru 9% reducere la LICHIOR

Folosește codul DRAGOBETE10 pentru 10% reducere la VINURI ROMÂNEȘTI

Folosește codul RED10 pentru 10% reducere la VIN

Folosește codul STORIES10 pentru 10% reducere

Folosește codul GIN10 pentru 10% reducere la GIN

Folosește codul VIN8 pentru 8% reducere la VIN

Folosește codul 1MAI pentru 11% reducere la VODKA, ROM & TEQUILA

Ai 12% reducere la ROM folosind codul ROM12

Folosește codul STORY10 pentru 10% reducere la WHISKY & ROM

Folosește codul VIN10 pentru 10% reducere la VIN

AZI ai 10% reducere la WHISKY folosind codul WHISKY10

Ai peste 18 ani? Trebuie sa verificam ca ai peste 18 ani pentru a accesa acest site
Minim 4 caractere

Felicitări! Ai câștigat un cod de reducere de 4% la următoarea comandă!

Intră în comunitatea LiquorStories înscriindu-te la newsletter și bucură-te de reduceri:

Completează mai jos adresa de email și îți trimitem un cod de reducere de 4%: