Cart: 0,00lei 0
Cart: 0,00lei 0

Canadian Whisky

Whisky canadian este o băutură alcoolică obținută dintr-un amestec de cereale, în procent majoritar porumb, cu o aromă plăcută și ușor de recunoscut, ce trebuie îmbătrânit minim 3 ani în butoaie de stejar de capacitate maximă 700 de litri. Pentru a putea fi considerat “canadian whisky”, creșterea materiei prime și procesele de fabricare sunt obligatoriu să fie făcute pe teritoriul Canadei.

Bourbon este un tip de whiskey obligatoriu produs în USA, 95% din cantitatea sa totală fiind fabricată în distileriile statul Kentucky. Acest tip de whiskey este distilat în mod normal de două ori, trebuie să conțină cel puțin 51% porumb și să fie îmbătrânit în butoaie de stejar. Unele bourbonuri sunt maturate perioade lungi de timp, în vreme ce altele sunt supuse „îmbătrânirii” doar timp de câteva luni. Nu există nicio restricție pentru o băutură care respectă regulile de mai sus să fie numită bourbon, câtă vreme a petrecut măcar o zi în butoi.

Tennessee whiskey diferă de bourbon și de alte whiskey-uri americane prin utilizarea în producție a procedeului Lincoln County, care a fost dezvoltat în statul Tennessee. Astfel, whiskey-ul suferă un proces lent de filtrare, folosind cărbune din arțar de zahăr înainte de a fi transferat în butoaie. Maturarea durează de la 5 ani în sus și are loc în butoaie noi de stejar arse în interior. Datorită acestui sistem de curățare practicat în Tennessee, whiskey-ul este foarte moale și parfumat.

Whisky canadian este o băutură alcoolică obținută dintr-un amestec de cereale, în procent majoritar porumb, cu o aromă plăcută și ușor de recunoscut, ce trebuie îmbătrânit minim 3 ani în...

Canadian Whisky

Whisky canadian este o băutură alcoolică obținută dintr-un amestec de cereale, în procent majoritar porumb, cu o aromă plăcută și ușor de recunoscut, ce trebuie îmbătrânit minim 3 ani în butoaie de stejar de capacitate maximă 700 de litri. Pentru a putea fi considerat “canadian whisky”, creșterea materiei prime și procesele de fabricare sunt obligatoriu să fie făcute pe teritoriul Canadei.

Bourbon este un tip de whiskey obligatoriu produs în USA, 95% din cantitatea sa totală fiind fabricată în distileriile statul Kentucky. Acest tip de whiskey este distilat în mod normal de două ori, trebuie să conțină cel puțin 51% porumb și să fie îmbătrânit în butoaie de stejar. Unele bourbonuri sunt maturate perioade lungi de timp, în vreme ce altele sunt supuse „îmbătrânirii” doar timp de câteva luni. Nu există nicio restricție pentru o băutură care respectă regulile de mai sus să fie numită bourbon, câtă vreme a petrecut măcar o zi în butoi.

Tennessee whiskey diferă de bourbon și de alte whiskey-uri americane prin utilizarea în producție a procedeului Lincoln County, care a fost dezvoltat în statul Tennessee. Astfel, whiskey-ul suferă un proces lent de filtrare, folosind cărbune din arțar de zahăr înainte de a fi transferat în butoaie. Maturarea durează de la 5 ani în sus și are loc în butoaie noi de stejar arse în interior. Datorită acestui sistem de curățare practicat în Tennessee, whiskey-ul este foarte moale și parfumat.

13 produse

Whisky canadian este o băutură alcoolică obținută dintr-un amestec de cereale, în procent majoritar porumb, cu o aromă plăcută și ușor de recunoscut, ce trebuie îmbătrânit minim 3 ani în butoaie de stejar de capacitate maximă 700 de litri. Pentru a putea fi considerat “canadian whisky”, creșterea materiei prime și procesele de fabricare sunt obligatoriu să fie făcute pe teritoriul Canadei.

Bourbon este un tip de whiskey obligatoriu produs în USA, 95% din cantitatea sa totală fiind fabricată în distileriile statul Kentucky. Acest tip de whiskey este distilat în mod normal de două ori, trebuie să conțină cel puțin 51% porumb și să fie îmbătrânit în butoaie de stejar. Unele bourbonuri sunt maturate perioade lungi de timp, în vreme ce altele sunt supuse „îmbătrânirii” doar timp de câteva luni. Nu există nicio restricție pentru o băutură care respectă regulile de mai sus să fie numită bourbon, câtă vreme a petrecut măcar o zi în butoi.

Tennessee whiskey diferă de bourbon și de alte whiskey-uri americane prin utilizarea în producție a procedeului Lincoln County, care a fost dezvoltat în statul Tennessee. Astfel, whiskey-ul suferă un proces lent de filtrare, folosind cărbune din arțar de zahăr înainte de a fi transferat în butoaie. Maturarea durează de la 5 ani în sus și are loc în butoaie noi de stejar arse în interior. Datorită acestui sistem de curățare practicat în Tennessee, whiskey-ul este foarte moale și parfumat.

LiquorStories.ro © 2025. Toate drepturile rezervate.

Icon
Icon
LiquorStories.ro © 2025. Toate drepturile rezervate.
Ai peste 18 ani? Trebuie sa verificam ca ai peste 18 ani pentru a accesa acest site
Minim 4 caractere