Informații suplimentare
Brand | |
---|---|
Tip Produs | |
Sortiment | |
Soi de struguri | |
Tara | |
Regiune | |
Volum Sticla | |
Grade alcool | 14% |
Puncte | James Suckling – 96 points |
346,00lei
În stoc
Brand | |
---|---|
Tip Produs | |
Sortiment | |
Soi de struguri | |
Tara | |
Regiune | |
Volum Sticla | |
Grade alcool | 14% |
Puncte | James Suckling – 96 points |
Decanter a numit Cava d’Onice („cariera de onix”) unul dintre cei „Cinci producători de Brunello pe care poate nu i-ați întâlnit, dar trebuie să-i cunoașteți”.
Colombaio este numele proprietății, achiziționată de familia Nannetti în 1983. Simone Nannetti produce doar aproximativ 2.000 de sticle de Brunello Colombaio în fiecare an. El spune că acest vin este adevărata expresie a stilului său de vinificație și calitatea pentru care e renumită Cava d’Onice.
În pahar, Brunello Colombaio are o culoare rubin adâncă. Oferă o aromă bogată, concentrată de violetă, zmeură și căpșuni sălbatice, completată de note de mentă și lemn de santal. Gustul dezvăluie arome de tutun dulce și ciocolată neagră presărată cu căpșuni uscate și boabe de ienupăr.
Strugurii se culeg manual în prima săptămână a lunii octombrie. După presare, sucul se fermentează timp de 10 zile în cuve de ciment, la o temperatură controlată puțin sub 30°C. După aceea, vinul gata preparat rămâne în contact cu coaja strugurilor timp de trei până la patru săptămâni, pentru a extrage aroma bogată și taninurile Sangiovese. Brunello se maturizează timp de patru ani – cea mai lungă perioadă de îmbătrânire din Italia. Colombaio își petrece primii trei ani într-o combinație de butoaie de stejar francez de 500 și 1500 de litri. Apoi se maturizează încă un an în pivnița de învechire cu temperatură controlată a cramei.
Cava d’Onice este un proiect de familie condus în întregime în interiorul familiei, în principal de Simone și soția sa Lucia, din zona Toscana, Italia. Podgoriile se află deasupra văii Orcia, la mică distanță de zidurile orașului Montalcino. S-a dezvoltat de la o cramă minusculă de garaj, la o fermă de tip boutique cu echipamente de înaltă calitate pentru a produce vinurile de ultimă generație din Montalcino.
PREMII
James Suckling – 96 points (2016 vintage) | WineCritics – 96 points (2016 vintage) Jancis Robinson – 17+ (2016 vintage) | Falstaff Magazin – 91 (2016 vintage)
Intră în comunitatea LiquorStories înscriindu-te la newsletter și bucură-te de reduceri:
Completează mai jos adresa de email și îți trimitem un cod de reducere de 4%:
Recenzii
Nu există recenzii până acum.